Dålig 3D-inredningsdesign

9 sätt att känna igen en dålig 3D-inredningsdesign

När det gäller heminredning försöker vi alla göra vårt bästa för att göra vårt vardagsrum så vackert som möjligt. Men ibland känns det hela av. Oavsett hur mycket tid du lägger ner det är du inte nöjd med hela utseendet. Detta kan hända även när man anställer en designer, eftersom inte alla är tillförlitliga.

Det kan vara väldigt svårt att identifiera problemet och du kanske inte vet om det är möbler, layout eller några andra element som förstör ditt koncept. För att hjälpa dig att känna igen dåliga 3D-inredningsdesigner kommer vi att visa dig några av husdjuren från erfarna inredningsarkitekter.

Här är några av de vanligaste misstagen som görs inom inredningen. Genom att känna till dem och hålla ett öga på dessa frågor kommer du att kunna hitta dem i dina mönster och bli av med dem.

1. Finns det för mycket möbler?

Ett av de vanligaste misstagen människor gör inom inredningen är för mycket möbler. Oavsett vilket rum vi pratar om kommer det inte att hjälpa dig att fylla det med massor av möbler. Även om det råkar se ok ut, kommer dina rum inte att fungera. Det blir svårt att använda dem och gå igenom dem.

Å andra sidan kan det se bra ut på en ritning, men när du kommer in i ett rum med för mycket möbler kommer du omedelbart att känna dig trång. Oavsett vilken typ av rum du utformar, se till att varje möbel har sitt syfte. Se också till att den kan användas på rätt sätt.

Du kan börja med den viktigaste möbeln när du utformar ett rum. När du har hittat rätt plats för möblerna, försök att bygga runt dem. Så här skapar du balans och flöde i ditt rum.

2. Är gardinerna ordentligt fastsatta?

Gardiner är en speciell del av varje rum, och många människor (särskilt kvinnor) älskar att se en majestätisk och stor gardin som dekorerar sina fönster. Men de flesta människor har en missuppfattning om gardiner och ser dem som en del av själva fönstret, men det är de inte.

Människor gillar att fästa dem på fönsterkarmen, men det kan påverka utformningen av hela rummet negativt. Dina gardiner ska fästas hela vägen till taket. Så här kommer dina fönster att se större ut och hela rummet kommer att se längre ut.

Helst bör dina gardiner också röra golvet bara lite, men du kan också låta dem hänga över golvet, eftersom det här alternativet passar bra med många mönster. Detta kommer också att hjälpa rummet att andas lite mer.

3. Kontrollera om skalan är bra

Skala och proportion är också mycket vanliga misstag inom inredningen. Att dekorera ett helt utrymme med många olika element kan vara svårt, och även designers glider upp och glömmer bort skalan. Förutom att lägga till olika element som alla är olika i storlek och helt enkelt inte går bra med varandra, lägger människor ofta för många saker i ett rum.

Med så rörigt utrymme ser allt ut som en hög med skräp och ögat har ingenstans att landa. Ett annat misstag människor gör är att sätta skrymmande och stora element i rummet. Detta gör att rummet ser litet och fylld ut. Det är viktigt att kombinera rätt storlekar, höjder och former för att skapa en bra skala.

Det kan vara riktigt svårt att hitta proportioner och skala på egen hand, speciellt om du inte har någon erfarenhet av inredning. Du bör lämna den här delen till proffsen, men se till att påminna dem om denna viktiga aspekt av inredningen.

4. Matchar möbeluppsättningarna?

Matchande uppsättningar är fortfarande viktiga. Detta betyder dock inte att du köper en färdiggjord uppsättning som du kan lägga till i ett specifikt rum. Istället betyder det att ha tålamod att välja saker som matchar och alltid ta hänsyn till hela ditt rums sammansättning. Blanda genrer, färger och texturer för att höja ditt utrymme.

En av de viktigaste sakerna att tänka på är hur möbler och möbler blandas. Använd designelement som skapar rörelse och utrymme. När du har ställt in dessa element, accentuerar du dem genom att lägga till konstverk och komponera objekt.

Tänk på att möbelarrangemang och mötande möbler tillsammans kan göra hela rummet mycket mindre. De stora bitarna i ditt rum måste också matcha varandra och skapa en grund som du kan bygga med färger och olika stilar på.

5. För många dekorationer

Ja, det är möjligt att sätta upp för många dekorationer. Dekorationer kan vara bra, men att lägga för många i ett rum kommer att leda till en total röra. Hela rummet kommer att se rörigt och extremt klibbigt ut. Du vill inte att ditt hem ska se ut som en loppmarknad med saker staplade ovanpå varandra.

På det här sättet märks inte heller de extravaganta dekorationerna du använder. Försök hitta föremål i världsklass som får ditt hem att se ut som ett museum, förvandla det inte till en blandad butiksbutik. God smak kräver återhållsamhet och inte bara rörigt utrymme med så många saker som möjligt.

6. Stapla bara möbler mot väggen

Tidigare hade människor inte många möbelalternativ. De flesta möblerna var utformade för att sättas mot en vägg och de hade inte ens någon finish på baksidan. Det såg helt enkelt ful ut. Detta har skapat en vana hos många människor där de alltid lägger möblerna tillbaka mot väggen.

Om du gör detta riskerar du att skapa massor av dött utrymme mitt i varje rum. Lyckligtvis finns det många möbelalternativ som kan placeras var som helst, även i mitten av rummet. Dessutom, när du lägger element bredvid en vägg, se till att lämna ett par tum mellan dem.

Detta skapar en mer öppen och inbjudande känsla för hela området. Experimentera gärna med möbelplacering, eftersom du helt kan ändra utrymmets layout och ge det det fräscha utseendet.

7. Obalanserad höjd

Inredningsarkitekter har en sak som kallas ”höjdavstånd”, som hänvisar till höjden på olika möbler och inventarier som behöver användas dagligen. Det är till exempel mycket viktigt att ditt matbord och stolarna är inriktade på höjden så att människor kan sitta ordentligt och äta bekvämt utan att känna smärta i armarna eller ryggen.

Benavstånd är också viktigt – det hjälper till att säkerställa att människor kan röra sig ordentligt och hjälper dig att undvika att skrapa olika element mot varandra. Om du har ett soffbord framför soffan, se till att det är tillräckligt lågt så att människor kan nå sina koppar och bekvämt njuta av morgonrutinen.

Denna regel gäller också när du får en nattduksbord. Se till att du lätt kan nå det och lägga bort allt med lätthet. När det gäller höjd, ta särskild hand om köket, eftersom detta område måste vara funktionellt framför allt annat.

8. Matta storlek passar inte i rummet

I allmänhet är det alltid en bra idé att gå med en större matta. Med mindre mattor i mitten av ditt vardagsrum kan hela platsen lossna mindre. Att sätta flera små mattor under soffbordet framför soffan och så vidare kan göra rummet verkar litet och obekvämt. Dessa saker kan röra sig lätt och glida under någons fötter och få dem att känna sig obekväma.

Att sätta en enda stor matta i mitten av rummet kan öppna ditt utrymme och ge av den känslan av storhet. Naturligtvis, när du väljer mattor, leta efter de som är gjorda av naturlig fiber. De ger mycket sofistikering och känsla av lyx till alla rum de placeras i.

9. Dålig navigering

Som vi nämnde flera gånger nu måste varje rum vara funktionellt och uppfylla sitt syfte. Nyckeln här är navigering. Du måste tänka på om människor enkelt kan navigera genom rummet och göra allt de vill. När det gäller navigering kan möbler vara det mest störande elementet.

Dålig möbellayout kan förvirra människor, vilket gör dem osäkra på var de ska gå och hur de kan hitta sig runt i rummet. Du kan inte titta på möbelval och placering separat. Tänk alltid på vilken typ av möbler du får baserat på planen för rummet.

Oavsett om du är en blivande inredningsarkitekt eller bara någon som vill dekorera sitt hem, kan dessa tips hjälpa dig att upptäcka dåliga beslut i din inredningsdesign. Se till att följa de råd vi gav dig. Om du måste, lägg alla dessa punkter på papper så att du inte glömmer några viktiga detaljer.